JOURNALIST x TILBURG

Serieuze gezichten zondag 29 januari 2023 in Tilburg. Tom Tacken van Brabants Dagblad gaf een gastles over het beroep 'Journalist'. Net zoals op een normale werkdag heeft Tom eerst de krant met de kinderen doorgenomen. Het viel de kinderen op dat er in een krant niet alleen serieuze of ernstige dingen staan. Er staat ook leuk nieuws in en puzzels, strips en grappige uitspraken. Dit maakt de krant voor iedereen prettig om te lezen.

Niet alle kinderen waren het eens met het artikel dat voor de voorpagina gekozen was (arrestatie in de zaak Peter R. de Vries). Een interview met Ronald Koeman, een artikel over kweekvlees, een item over dakloze kinderen en een foto van een levensgrote sneeuwpop streden met elkaar om de eer van het belangrijkste nieuws dat eigen op de voorpagina had gemoeten.

Nadat de krant is doorgenomen gingen de kinderen zelf aan de slag als stagiaires van de krant. Ze leerden over de 5 W's, mochten een artikel vol fouten corrigeren en interviewden elkaar. Tussendoor bezochten ze de redactie van het Brabants Dagblad. Op zondag is het daar best rustig. Tot 14:00 uur dan komen de sportjournalisten binnen.

Aan het einde van de dag nam iedereen de krant mee naar huis. Eindelijk tijd om de strips te lezen en de puzzels te maken ????

Volg Petje af Kaatsheuvel

Volg Petje af
Kaatsheuvel