Petje af Kaatsheuvel

LANDART x TILBURG

Afgelopen zondag begonnen de kinderen van Petje af Tilburg-Oud Noord aan een nieuw, creatief blok. Samen met kunstenares Letty van Dijk gingen ze aan de slag met klei.

Letty is LandArt-kunstenares en heeft zich ingeschreven voor LandArt Brabant, een expositie die in september 2023 in Knegsel georganiseerd wordt. Het thema is 'Herinnering en Toekomst'. Letty heeft een ontwerp gemaakt met heel veel kommetjes van klei. Nadat de kinderen tijdens de Meet & Greet alles geleerd hebben over LandArt stapten ze in de rol van echte kunstenaars en maakten mooie kommetjes als onderdeel van het kunstwerk. Hoe gaaf is het als het kunstwerk van Letty uitgekozen wordt voor de expositie. Dan hebben de kinderen van Petje af bijgedragen aan een echt kunstwerk.

Nadat de kinderen genoeg hadden van het kleien gingen ze zelf aan de slag om een LandArt-kunstwerk te ontwerpen. Creatief zijn is best een uitdaging. Gelukkig is Azra bereid om iedereen te helpen: "Je mag mijn plannen wel stelen hoor, I'm a genius!"

Als het de zondag na Pasen mooi weer is dan gaan de kinderen hun eigen ontwerp realiseren in een park of bos. Duimen dus dat het niet regent.

Het was een hele leuke les, de kinderen hebben genoten. Iemand noemde het zelfs een "Klei leuke les"

Volg Petje af Kaatsheuvel

Volg Petje af
Kaatsheuvel