Kinderen van Petje af ontdekten in één dag veel nieuwe beroepen

Werken in een ziekenhuis, met make-up, in de techniek, bij een pakketdienst of als weerpresentator bij het RTL Weer. Hoe is dat in de praktijk en wat moet je ervoor leren? Dat ervaarden de kinderen van Petje af tijdens het live event ‘Later als ik Groot ben’. Uit alle delen van Nederland kwamen de kinderen van Petje af samen bij Kinepolis in Utrecht waar het evenement plaatsvond. “Ik vond eigenlijk alles leuk maar het bezorgen van pakketjes was super om te doen!” reageerde één van de kinderen.  

Al vroeg vertrokken de kinderen vanuit verschillende plaatsen uit Nederland. Samen met de bus of de trein: dat was al één en al gezelligheid. Aangekomen bij Kinepolis in Utrecht ontdekten ze verschillende beroepen. Buiten beklommen ze de stormbaan van Defensie, bekeken ze de ambulance van binnen, blusten ze een brand en hoorden ze waarvan de gerecyclede auto van de TU Eindhoven gemaakt was. Binnen ervaarden ze, onder meer, hoe het is om op een recreatiepark, met windenergie of in de waterbouw te werken. Voor elk kind was er wat wils door de verscheidenheid aan organisaties en bedrijven. Jochem van Gelder en Rein van Duivenboden waren ook van de partij. De kinderen konden met hen op de rode loper én op de foto. Wat een belevenis.

“Ik wil later in het ziekenhuis werken!”
Ambulancemedewerkers van het UMC Utrecht lieten de kinderen uitgebreid de ambulance zien. Wat gebruik je allemaal en hoe voelt het om op een brancard te liggen? Eén van de kinderen bezocht direct bij aankomst deze stand. “Ik wist niet dat er zoveel spullen in de ambulance zaten. Ik wil later graag in het ziekenhuis werken en nu weet ik het zeker!”

Petje af 15 jaar
Dit event in Utrecht sloot perfect aan bij het programma van Petje af. Wekelijks ontvangen zij, op lokaal niveau, kinderen van 10 t/m 14 jaar om ze kennis te laten maken met diverse werkvelden en inspirerende rolmodellen. De kinderen leren niet uit boeken maar dóen en ervaren. Zo krijgen ze inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld. Het programma biedt kansen aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Petje af zet zich al 15 jaar in voor kansengelijkheid voor kinderen. Afgelopen zondag ontdekten ze op één dag maar liefst 20 beroepen. Een prachtige ervaring!

Contact

Centraal Bureau
Petje af Nederland

Disketteweg 1
3821 AR Amersfoort
post@petjeaf.nl
088 33 0 11 00

 

Bankrekeningnummer
NL33 RABO 0124 165 184

Vertrouwenspersoon
Laura van Laar
088 - 33 0 11 10
laura.vanlaar@petjeaf.nl

Volg Petje af