Koningin Máxima bezoekt Petje af

Petje af bestaat dit jaar 15 jaar. Dat vierden we donderdagmiddag 9 juni met een congres en een werkbezoek van Koningin Máxima. Zo’n 25 kinderen van Petje af ontmoetten haar en vertelden over hun ervaringen bij Petje af. Aansluitend was er een congres met gastsprekers minister Carola Schouten en Karim Amghar. Zowel het bezoek van Koningin Máxima als het congres stond in het teken van aandacht voor kansengelijkheid voor kinderen in Nederland. 

In aanraking komen met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden om de wereld van kinderen van 10 t/m 14 jaar te vergroten. Dat is wat Petje af wekelijks, in de vorm van een praktijkgericht programma, biedt. In gesprek met Koningin Máxima vertelden de kinderen wat ze geleerd hebben bij Petje af en wat ze later graag willen worden. Amine presenteerde aan de Koningin een fotocollage waarbij hij vertelde dat hij later graag brandweerman wil worden. “Ik was best wel gespannen maar de presentatie is goed gegaan. Eigenlijk wil ik mijn presentatie straks ook aan de bezoekers van het congres geven.” En dat gebeurde!

Congres
Eén van de kinderen, Tia, en hulpcoach bij Petje af, wil later graag presentatrice worden. Samen met Jacobine Geel was zij dagvoorzitter van het congres. Tijdens het congres vertelde Karim Amghar over zijn levensloop en visie over wat volgens hem nodig is om kansengelijkheid te vergroten. En over de rol die Petje af daarin speelt. Karim is auteur van de boeken Van Radicaal Naar Amicaal en HOOR MIJ ZIE MIJ, televisiemaker en docent. Carola Schouten, Minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen: “We hebben in Nederland vaak het beeld dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen succes. Vaak zijn het omstandigheden waar je weinig aan hebt kunnen doen. We moeten met elkaar niet wegkijken als het gaat om kinderen die minder kansen hebben dan anderen. We moeten dit samen oplossen.” Directeur-bestuurder Brecht van Schendel stond stil bij wat Petje af de afgelopen 15 jaar heeft gerealiseerd: “We bieden op dit moment aan 45 groepen kinderen ons programma van 30 zondagen per jaar aan. Dat is geweldig! Er zijn echter heel veel meer kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben.” Ze riep de aanwezigen op hier samen aan bij te dragen. 

Petje af zet zich al 15 jaar in voor kansengelijkheid
Niet alle kinderen in Nederland krijgen gelijke kansen zich te ontwikkelen voor hun toekomst. Dat constateerden de toenmalige oprichters van Petje af 15 jaar geleden al tijdens hun afstudeerstage aan de PABO. Zij startten destijds Stichting Petje af als aanvullend programma op het reguliere onderwijs om kinderen mee te nemen in de wereld en daarmee hun toekomstkansen te vergroten. Nu, 15 jaar later, is het onderwerp kansengelijkheid voor kinderen actueler dan ooit. Petje af is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke stichting met veel groepen verspreid over Nederland. Een 15-jarig jubileum is een hele mijlpaal. Met haar programma maakte Petje af de afgelopen jaren voor duizenden kinderen het verschil: “Bij Petje af heb ik ontdekt dat ik veel meer kan dan ik zelf dacht.” Zowel het werkbezoek als het congres werd mede mogelijk gemaakt door donateur KPMG. Dit accountancy- en adviesbedrijf stelde speciaal voor deze gelegenheid haar hoofdkantoor in Amstelveen beschikbaar.

Bekijk hier: 
Het filmpje dat RTV Amstelveen van het werkbezoek maakte: 
Contact

Centraal Bureau
Petje af Nederland

Disketteweg 1
3821 AR Amersfoort
post@petjeaf.nl
088 33 0 11 00

 

Bankrekeningnummer
NL33 RABO 0124 165 184

Vertrouwenspersoon
Laura van Laar
088 - 33 0 11 10
laura.vanlaar@petjeaf.nl

Volg Petje af