In gesprek met twee moeders.

Hun zoons zijn afgelopen jaar bij Petje af begonnen.

Een van de moeders vertelt: “In het begin vond mijn zoon het spannend om naar Petje af te gaan maar nu gaat hij er graag naar toe. Hij vindt de beroepen interessant. Sinds mijn zoon naar Petje af gaat heeft hij meer zelfvertrouwen. Zo speelt hij nu makkelijker met andere kinderen.“

‘Petje af voor de coaches’
De andere moeder: “Mijn zoon vindt de coaches erg leuk en lief. Zelf zegt hij: ‘Ik krijg aandacht, ze luisteren en als ik iets niet begrijp leggen ze het nogmaals uit. Ze hebben tijd voor mij.’ Hij vindt het hier erg fijn en is er zelfverzekerder door geworden. Dat is voor mij, als moeder, heel erg fijn. Petje af is een hele mooie ondersteuning voor mijn zoon. Ik ben dankbaar dat mensen zich vrijwillig voor Petje af inzetten.”

Allerlei beroepen ontdekt
“Mijn zoon vond het bezoek aan het ziekenhuis super interessant. Want hij wil later misschien arts worden.” Beide jongens vonden het werk van de brandweer erg interessant: rondrijden in de brandweerauto en oefenen met de grote schaar waarmee een auto wordt opengeknipt was een hele ervaring. Maar ook het bezoek aan ‘Later als ik Groot Ben’ in Utrecht met alle kinderen van Petje af uit heel Nederland vonden ze een hoogtepunt. Daar maakten ze kennis met zo’n 20 verschillende beroepen. Het op tijd bezorgen van pakketjes was erg leuk om te doen. Het komende jaar ontdekken ze graag nóg meer beroepen.

Contact

Centraal Bureau
Petje af Nederland

Disketteweg 1
3821 AR Amersfoort
post@petjeaf.nl
088 33 0 11 00

 

Bankrekeningnummer
NL33 RABO 0124 165 184

Vertrouwenspersoon
Laura van Laar
088 - 33 0 11 10
laura.vanlaar@petjeaf.nl

Volg Petje af