Lucelle Comvalius nieuw lid Raad van Toezicht

Heel blij zijn wij dat we bekend kunnen maken dat Lucelle Comvalius de Raad van Toezicht van Petje af komt versterken. Lucelle Comvalius (1973) is docente geschiedenis, maatschappijleer, maatschappijkunde en omgevingsbewustzijn. De afgelopen 1,5 jaar was zij werkzaam als docente Diversity en civics bij Hogeschool Windesheim en hield zij zich bezig met de monitoring van diversiteit en inclusie op de werkvloer. In 2019 werd zij Leraar van het Jaar VO en ambassadeur van de ‘Baan van je leven’. Lucelle is spreker, presentatrice en een bekend gezicht in de media waarin zij het belang van goed onderwijs, goede docenten en gelijke kansen onder de aandacht brengt.

Lucelle: “Praten over kansenongelijkheid is niet voldoende. We moeten ook wat doen. Petje af is een organisatie van geen woorden maar daden en dan ook nog eens op een hele positieve manier. Bij Petje af werk je namelijk aan talenten. Hoe geweldig is het om dan in de Raad van Toezicht te mogen plaatsnemen en mijn bijdrage te leveren als het gaat om de strategie en belangen. Ik vind het écht een eer!”

Het valt Lucelle op dat als je studenten of zelfs volwassenen vraagt: waar ben je nu goed in? wat zijn jouw talenten?, velen deze vragen niet kunnen beantwoorden. Lucelle: “Dat is eigenlijk heel treurig, want als je dat niet weet, hoe kom je dan uit bij het leven en de baan die bij jou past? Daarom vind ik het zo geweldig dat Petje af in de strijd tegen kansenongelijkheid heel positief en ferm inzet op talentontwikkeling. Zo weten kinderen niet alleen wat ze leuk vinden, maar ook waar ze goed in zijn en hoe ze daarin kunnen oefenen om nog beter te worden”.

25 jaar voor de klas
Lucelle staat dit jaar 25 jaar voor de klas. Ze ademt onderwijs en dat is de reden dat Petje af zo goed bij haar past. Het lijkt haar geweldig om de verbinding met het onderwijs nog meer te versterken en haar studenten intensief kennis te laten maken met Petje af. Dat studenten van een lerarenopleiding bijvoorbeeld bij Petje af stagelopen en echt in de praktijk ervaring opdoen met zo’n soort organisatie. Zo kunnen zij kinderen die in hun klas binnen de doelgroep van Petje af vallen, straks beter begeleiden. Tegelijkertijd kunnen de studenten door stage te lopen bij Petje af werken aan hun pedagogische en didactische vaardigheden. Ze hoopt tegelijkertijd te realiseren dat studenten een steentje bijdragen als zij met hun kennis en kunde het programma van Petje af ondersteunen.

Vierde lid van de Raad van Toezicht
Voordat Lucelle toezegde lid van de Raad van Toezicht te worden maakte zij kennis met verschillende afdelingen en besturen binnen Petje af. Zij zag belangrijke documenten in en voerde gesprekken met meerdere werknemers en vrijwilligers. Na een nachtje slapen wist ze het zeker: ik wil dit, dit is een organisatie die ik vertrouw en waar ik me heel graag voor wil inzetten!

Lucelle: “Wie ik bij Petje af ook spreek, een bepaalde afdeling of bestuur, ik krijg altijd een warm onthaal. Al mijn vragen worden steeds heel snel beantwoord en ook nog eens met heel veel enthousiasme. Het is wel duidelijk dat Petje af veel mensen met een warm hart weet te verenigen, die in al hun oprechtheid en zich met heel veel mensenliefde inzetten zodat kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen”.

De huidige Raad van Toezicht van Petje af bestaat uit: Bernard Wientjes (voorzitter), Hans de Jong en Jacobine Geel. Lucelle wordt nu als vierde lid benoemd en is door haar directe link met het onderwijs een mooie aanvulling.

Directeur-bestuurder Brecht van Schendel: “Lucelle weet door haar jarenlange ervaring in het onderwijs hoe belangrijk het is dat kinderen echt gezien en gestimuleerd worden. Het is een enorme verrijking voor Petje af dat Lucelle haar bevlogenheid, netwerk en expertise op het gebied van onderwijs en kansengelijkheid wil inzetten voor onze kinderen”.

Meteen in actie
Aanstaande zondag gaat Lucelle op bezoek bij een Petje af-locatie. “Ik ben iemand van de actie dus ga ik zondag naar Petje af in Coevorden. Ik neem zelfs mijn gezin mee omdat ik ook aan hen wil laten zien waar ik me voor in ga zetten.

Je ergens voor inzetten betekent niet alleen dat je werk doet waar je voor betaald krijgt. Als je ruimte hebt in je leven en in je hart, kan je je namelijk ook op deze manier inzetten voor je medemens. Er bestaat toch niets mooiers dan je medemensen helpen en er tegelijkertijd zelf ook nog van groeien? De kinderen komen namelijk niet alleen maar halen wat jij brengt. Het is een prachtig cadeau als je ziet dat kinderen verder komen en hun talenten ontwikkelen. Ik hoop aan mijn kinderen en aan mijn studenten mee te kunnen geven hoe mooi het kan zijn als jij daaraan bijdraagt.

Fantastisch dat Petje af mij die kans geeft. Ik neem mijn Petje af voor Petje af”.Foto: Hetty van Oijen

Contact

Centraal Bureau
Petje af Nederland

Disketteweg 1
3821 AR Amersfoort
post@petjeaf.nl
088 33 0 11 00

 

Bankrekeningnummer
NL33 RABO 0124 165 184

Vertrouwenspersoon
Laura van Laar
088 - 33 0 11 10
laura.vanlaar@petjeaf.nl

Volg Petje af