Annelies Mulder treedt toe tot de Raad van Toezicht

Met trots mogen wij aankondigen dat Annelies Mulder toetreedt tot onze Raad van Toezicht. Met jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, de goede doelenwereld en fondsenwerving komt zij Petje af Nederland versterken.

Annelies was vorig jaar op het lustrumcongres vanuit haar rol bij Kinderpostzegels en was zeer onder de indruk van de Petje af-kinderen die met zoveel enthousiasme en zelfvertrouwen op het podium stonden. Annelies: “Het was een ongelofelijk warme en mooie meeting en het was heel opvallend hoe kindgedreven de dag was”.

Intensief programma
Vooral de intensiteit van ons programma is iets waar Annelies erg enthousiast over is. “Wat ik zo bijzonder vind aan Petje af is dat het programma geen kortstondige interventie is. Het is een programma met een visie waarbij je wilt dat de kinderen die eraan meedoen ook blijven. Hierdoor wordt er bij de kinderen een enorme basis gelegd en is Petje af een steunfiguur voor hen. Het is niet even ‘iets een middagje op school doen’. Het is een ervaring die de kinderen met hun ouders voor langere periode meemaken. Hoe mooi is het dat ze daar ook na de afronding van het officiële programma op terug kunnen vallen?

Je wilt dat kinderen ook in de toekomst een steunfiguur hebben waar ze op terug kunnen vallen zodat ze er niet alleen voor staan. Dit is wat Petje af hen geeft. Een netwerk en het sociale kapitaal waarmee ze hun kansen in de toekomst vergroten.”

Samenwerken
“Wat ik daarnaast mooi vind en graag in wil bijdragen is de samenwerking met het SKB. Iedereen binnen het SKB probeert samen één front te vormen om écht verschil te maken. Iedere partner versterkt elkaar en samen zorgen we er binnen het SKB voor dat de boodschap naar Den Haag duidelijk is.

In Nederland zijn er ontzettend veel mensen en organisaties die veel doen voor kinderen. Iedereen wil helpen, maar op de een of andere manier lukt het niet om problematiek structureel aan te pakken. Er is veel versnipperd aanbod van goede doelen. Het is belangrijk dat Petje af goed de samenwerking met andere partijen in het jeugdveld blijft opzoeken met behoud van eigenheid. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde: kinderen een steuntje in de rug geven. Dat is waar ik graag aan bijdraag!”

Wij zijn blij dat Annelies toetreedt tot onze Raad van Toezicht en daarmee Petje af komt versterken. Directeur-bestuurder, Brecht van Schendel: “Ik kijk uit naar de samenwerking en zie veel kansen. Het enthousiasme en de ervaring die Annelies meebrengt gaat Petje af zeker vooruit helpen.”

Het grootste doel van Annelies is met Petje af zoveel mogelijk kinderen bereiken en hen langdurig steunen. “Dat is het belangrijkste, de rest is bijzaak!”

Contact

Centraal Bureau
Petje af Nederland

Disketteweg 1
3821 AR Amersfoort
post@petjeaf.nl
088 33 0 11 00

 

Bankrekeningnummer
NL33 RABO 0124 165 184

Vertrouwenspersoon
Laura van Laar
088 - 33 0 11 10
laura.vanlaar@petjeaf.nl

Volg Petje af