Petje af Noordenveld

Info voor ouders

Uw kind bij Petje af

Wat is Petje af?
Petje af is een aanvullend programma op het onderwijs dat uw kind op school krijgt. Het belangrijkste bij Petje af is dat kinderen leren door te ervaren in de praktijk. We krijgen les van echte beroepsexperts zoals de brandweer of de politie en we trekken erop uit naar bijvoorbeeld het museum waarbij we reizen met het openbaar vervoer.

De groep bestaat uit maximaal 18 kinderen met zowel jongens als meisjes. Deze kinderen zijn van de school waar uw kind op zit of van andere scholen in de buurt. Op de groep staan 2 vaste begeleiders.

Bij Petje af ontdekt uw kind zijn of haar talenten en mogelijkheden, leert het over verschillende werkvelden en over wat de wereld allemaal te bieden heeft.

Het programma
Het programma is verdeeld in 7 themablokken van 4 weken. Elk blok behandelen we een werkveld of beroep. Uw kind krijgt voor ieder blok een overzicht van het programma. Een team van coaches bereidt het programma van de dagen voor. Hierbij houden we ook rekening met de interesses in beroepen van de kinderen.

Geen kosten
Petje af is helemaal gratis maar het is wel de bedoeling dat uw kind iedere bijeenkomst aanwezig is (behalve bij ziekte of andere belangrijke gebeurtenissen). Ook verwachten we dat u tijdens de presentaties van uw kind aanwezig bent. Wij betalen ook de kosten voor het reizen met het openbaar vervoer.

Lunch
Ieder kind neemt tijdens de bijeenkomsten een eigen, gezonde lunch mee.

Aanmelden?
Wil uw kind graag meedoen met Petje af? Dan kan uw kind zich inschrijven via de website. U en uw kind worden dan samen uitgenodigd voor een gesprek met de locatiemanager.

Volg Petje af Noordenveld

Volg Petje af
Noordenveld