Kennis maken met elkaar en wijkagent Harry prak!

Afgelopen zondag, 18 september, zijn de groepen van 'De Tandem' en 'De Parel' spectaculair begonnen met het themablok 'Hulpdiensten'! Na een uitgebreide kennismaking met elkaar, werd het de hoogste tijd om onze gastdocent voor te stellen en dat was niemand minder dan wijkagent Harry Prak van de politie Noordenveld.

Harry is geen onbekende bij Petje af en dat was ook meteen goed te merken. Bij aankomt parkeerde hij de politieauto direct midden op het schoolplein. Zo, die staat! De kinderen waren gelijk onder de indruk van het uniform en dan voornamelijk van de zogenaamde koppelriem en wat voor uitrusting daar aanhangt. Met de handboeien mochten we zelf aan de gang en zo kwamen we er al snel achter dat deze, zonder sleuteltjes, echt niet is los te krijgen. Harry heeft van alles verteld over de werkzaamheden van een politieagent en stond de hele tijd in contact met de meldkamer. Zo kregen we, live in de klas, alles mee wat er gebeurde in Roden en omstreken, erg spannend!

Na een korte pauze nam Harry ons mee naar buiten om de politieauto eens van wat dichterbij te bekijken. De kinderen keken hun ogen uit en verbaasden zich over het grote aantal spullen dat daarin ligt opgeslagen. Ze vonden het fantastisch om ook zelf het een en ander te proberen! Heel erg bedankt voor jouw geweldige bijdrage Harry!

Aankomende zondag gaan we op onderzoek uit in het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen!

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en wil je ook meedoen met het Petje af programma? Dat kan! Meld je snel aan via de volgende link: Aanmelden voor Petje af Noordenveld 

Volg Petje af Noordenveld

Volg Petje af
Noordenveld