Petje af Rotterdam ook op woensdag(en) programma

Sinds het begin van dit schooljaar organiseert Petje af Rotterdam ook op woensdag(en) programma. Dit doen wij in samenwerking met Horizon Jeugdzorg en Onderwijs op de Bergse Veld School in Hillegersberg.
 
De Bergse Veld School biedt kinderen van 4 tot en met 12 jaar een veilige omgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen als ze zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs. Elke klas is ingericht op de speciale behoeften van de leerlingen. De combinatie van zorg, onderwijs en individuele aandacht staat bij hen centraal. Op deze manier kunnen zij ieder kind bieden wat het nodig heeft.
 
De kinderen van de Bergse Veld School doen wekelijks ervaring op d.m.v. interessante gastspreeksessies, bedrijfsbezoeken, presentaties en uitjes. Zij hebben tot nu toe kennis en praktijkervaring opgedaan over de brandweer, fotografie, programmeren, muziek en koken.
 
Enkele weken geleden kregen onze deelnemers, tijdens het blok over programmeren, spontaan bezoek van een nieuwsgierige Wethouder van Onderwijs, Said Kasmi. Hij had namelijk gehoord over onze mooie samenwerking en wilde dit graag eens in het echt zien. De deelnemers vertelde hem over wat zij tot nu toe hebben meegemaakt, en natuurlijk deed de wethouder zelf ook even mee aan het toffe programma!
 
Vandaag zijn onze deelnemers gestart zich te verdiepen in de wereld van het koken. Zo hebben zij hun eigen mayonaise gemaakt en geëxperimenteerd met de smaken zoet, zuur, zout en bitter. Later dit schooljaar staat hen ook nog een stoere ervaring met iemand van defensie te wachten!
 
Wij zijn enorm trots dat wij ons steentje mogen bijdragen aan de ontwikkeling van deze kinderen. Hopelijk volgen er snel meer van dit soort mooie initiatieven!
 
#lerenzonderboeken #kinderen #toekomst #talentenontdekken #rotterdam

Volg Petje af Rotterdam

Volg Petje af
Rotterdam