Later als ik Groot ben in Utrecht

Wat was het afgelopen zondag leuk! Petje af Nederland bestaat dit jaar 15 jaar en wij waren uitgenodigd op hun feestje. Daarom bezochten we, samen met alle andere Petje af-locaties uit Nederland, het live event Later als ik Groot ben bij het Kinepolis in Utrecht.

Bij aankomst werden wij welkom geheten door Jochem Van Gelder en Rein van Duivenboden. Vervolgens ontdekten we allerlei beroepen. Want hoe kom je hier meer over te weten? Door heel veel te zien, doen, ervaren maar ook door de mensen met al die beroepen te spreken! Wat een belevenis!

Zo maar een greep uit de beroepen die er te zien waren:
De medewerkers van het UMC Utrecht leerden ons hoe belangrijk het is om te reanimeren, hoe je een hartslag meet en wat de functie van een infuus is en hoe je die aanbrengt.

Bij de Jeugdbrandweer Nederland bekeken we de brandweerauto van binnen en buiten. En oefenden met blussen en we zagen hoe je met een hydraulische schaar auto's openknipt.

Bij DHL pakten we zelf de pakketjes in de bus. Dit moest snel én ....... voorzichtig met breekbare spullen!

Bedankt Weekendschool Stichting Petje af, Studio Hoge Heren | SHH TV Productions en Kinepolis. Dankzij jullie harde werk en goede zorgen, hebben wij een fantastische zondag gehad!
 
#lerenzonderboeken #kinderen #toekomst #talentenontdekken #rotterdam #vrijwilligerswerk

Volg Petje af Rotterdam

Volg Petje af
Rotterdam