Koninging Máxima op werkbezoek bij Petje af!

Weekendschool Stichting Petje af bestaat dit jaar 15 jaar. Dat vierden wij gistermiddag met een congres en een werkbezoek van Koningin Máxima. Zo’n 25 kinderen van Petje af locaties uit heel Nederland, waaronder 3 van Petje af Rotterdam, ontmoetten haar en vertelden over hun ervaringen. Een hele bijzondere belevenis en blijk van waardering voor eenieders inzet! Na de ontmoeting was er een congres met boeiende gastsprekers. Eén van de kinderen, Tia, is hulpcoach bij Petje af en wil later graag presentatrice worden. Samen met Jacobine Geel was zij dagvoorzitter van het congres.
 
In aanraking komen met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden om de wereld van kinderen van 8 t/m 12 jaar te vergroten. Dat is wat Petje af Rotterdam wekelijks, in de vorm van een praktijkgericht programma, biedt.

In gesprek met Koningin Máxima vertelden onze kinderen wat ze geleerd hebben bij Petje af Rotterdam en wat ze later graag willen worden. Alina vroeg onze koningin of zij wel eens in Pakistan geweest is, het land waar de roots van Alina liggen, dit bleek zo te zijn en zelfs in de stad waar haar familie woont! Layton was erg benieuwd of de koninklijke familie een eigen vliegtuig heeft waarmee zij op vakantie kunnen en Anushree liet weten dat zij ontzettend trots was om de koningin te mogen ontmoeten.

Wij zijn ongelofelijk trots op onze kinderen! Ze vonden het mega spannend om de koningin te ontmoeten, maar kwamen achteraf tot de conclusie; ze is een hele lieve en rustige vrouw, eigenlijk gewoon een mens net als wij. Al met al was dit een dag om nooit te vergeten.

#petjeaf15jaar #lerenzonderboeken #kinderen #toekomst #talentenontdekken #rotterdam #vrijwilligerswerk

Volg Petje af Rotterdam

Volg Petje af
Rotterdam